هاست چیست ؟
پنجشنبه, ۱۶ آبان ۱۳۹۲، ۱۰:۴۵ ب.ظ
۹۲/۰۸/۱۶
هاست ( host ) :
در اصطلاح به معنای میزبان می باشد ولی در زمینه ی سایت و اینترنت ، عموما بدین معنی است که شما بتوانید صفحات طراحی شده وب سایت خود را در فضایی روی اینترنت قرار دهید ، در اینصورت به فضای اختصاص داده شده به شما دسترسی کامل دارید و می توانید فایلهای خود را upload ( بارگذاری ) کنید ، آمار مربوط به سایت خود را داشته باشید ، و هر بخش کوچک روی سایت و ایمیل های تحت دامین خود را مدیریت کنید .
وب سایت از مجموعهای از فایلهای مختلف مانند تصاویر، متون و فایلهای برنامه نویسی شده به زبانهای مختلف و سایر اسناد مربوطه تشکیل میشود که به منظوری خاص به شکلی با هم مرتبط شدهاند. هر شخصی که نرم افزارهای لازم و دسترسی به این فایلها را داشته باشد امکان بازدید از این سایت را دارد. حال برای اینکه همه مردم امکان دسترسی به فایلها را داشته باشند نیاز است تا فایلها در کامپیوتری قرار گیرند که همواره به اینترنت پرسرعت متصل است به این کامپیوترها « سرویس دهنده » یا « سرور » میگویند.
همه ی فایل ها ، عکس ها و . . . یک وب سایت روی هاست قرار می گیرد تا به صورت شبانه روزی از هر کجای جهان از طریق اینترنت قابل دسترسی باشد .
این فضا دقیقا مانند فضایی است که روی هارد دیسک کامپیوتر شما می باشد ، با این تفاوت که فضا روی هارد دیسک های سرور قرار دارد و فایل هایی که توسط صاحب سایت روی هاست قرار می گیرد ، از سراسر دنیا قابل دسترس هستند ( البته امکان رمز گذاری نیز وجود دارد ) .
سرویسهای میزبانی وب بر اساس نوع سیستم عاملی که بر روی سرورها نصب میباشد و طبیعتا نرم افزارها و فایلهایی را که پشتیبانی میکنند شاخه بندی میشوند . مانند هاست ویندوزی یا هاست لینوکس و . . .
برای مدیریت هاست ، یک کنترل پنل ( میز مدیریت ) در اختیار صاحب سایت قرار می گیرد . این کنترل پنل یک آدرس اینترنتی ، همراه با یک نام کاربری و رمز منحصر به فرد برای ورود به آن می باشد .
فضا و اطلاعات سایت شما باید بر روی یکی از کامپیوترهای میزبان که 24 ساعت متصل به اینترنت است قرار گیرد تا دیگران بتوانند در هر لحظه از شبانه روز به آن دسترسی داشته باشند . در حقیقت میزبان یا هاست ، تمام یا بخشی کوچک از فضای یک کامپیوتر را همیشه به اینترنت متصل می کند که به مرورگرها این امکان را میدهد که با تایپ دامنه شما در بخش مرورگر خود ، بتوانند به صفحات وب سایت شما دسترسی پیدا کنند و یا برنامه ای خاص را برای ایجاد آن صفحات اجرا کنند .
به عبارت دیگر، میزبانی یک سایت عبارتست از فراهم نمودن محلی مناسب بعنوان پایگاه اصلی برای ارسال و دریافت اطلاعات از طریق اینترنت که در اصطلاح فنی به آن وب هاستینگ Web Hosting گفته می شوند .
یکی از مهمترین پارامترهای مهم برای وب سایتها کیفیت هاست آن می باشد که باعث می شود در نظر بینندگان سریعتر و بهتر به نظر برسد .
در تهیه هاست باید به نکات زیر توجه داشته باشید :
امکانات استفاده شده برای وب سایت شما از چه تکنولوژی هایی بهره می گیرد .
آیا شرکت میزبان هاست ، که شما انتخاب کرده اید از سابقه خوبی برخوردار می باشد .
آیا شرکت میزبان هاست ، انتخاب شده در مواقعی که وب سایت شما دچار مشکل می شود از سرعت زمان و پشتیبانی کاملی برای ارائه خدمات برخوردار است .
کنترل پنل راحت و با امکانات داشته باشد .
میزان فضا ، ترافیک ماهیانه ، تعداد پست الکتروونیک و تعداد پایگاههای داده بسیار مهم می باشد .
در صورتی که حجم قابل توجهی از بازدید کننده به سایت مراجعه کنند امکان پاسخگویی به همه آنها را داشته باشد .
نرم افزارهای لازم برای اجرای انواع فایلها از لحاظ نوع برنامه نویسی را داشته باشد .
لوکال هاست چیست :
آدرس وب هاستینگ موجود بر روی هر کامپیوتر می باشد که توسط نصب برنامه های سرور مانند IIS و آپاچی بر روی کامپیوتر راه اندازی می شود .
جهت رویت آدرس مورد نظر کافی است در مرورگر خود http://localhost را تایپ نمایید .
این آدرس به IP 127.0.0.1 تنظیم گردیده که این آدرس IP آدرس محلی کامپیوتر می باشد . شما بر روی هر کامپیوتر با تایپ آدرس http://localhost وب سرور مربوط به همان کامپیوتر را مشاهده خواهید کرد . برنامه نویسان وب معمولا با نصب برنامه های نظیر IIS و آپاچی کامپیوتر خود را به سرور وب تبدیل می نمایند تا برنامه های کاربردی خود را که به زبان های برنامه نویسی تحت وب نوشته شده بررسی نمایند . پس از بررسی وب سایت در لوکال هاست کامپیوتر خود یا همان وب هاستینگ شخصی خود وب سایت طراحی شده را بر روی وب هاستینگ اصلی بارگذاری می نمایند .
سرویسهای میزبانی مشخصاتی را نیز به همراه دارند که نشان دهنده کیفیت و امکانات آنها میباشد . از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
فضای ارائه شده ( Disk Space ):
به مقدار فضایی گفته میشود که شرکت میزبان از دیسک سخت سرورهای خود در اختیار شما قرار میدهد این فضا از چند مگابایت تا چند گیگابایت براساس نیاز متفاوت است. مجموع حجم فایلهای ارسالی به سرور اجاره کننده باید کمتر یا مساوی با فضای اجاره شده باشد . ( البته این میزان فضا در اکثر سرویس دهندهها در هر زمان قابل تغییر میباشد ) .
هرچه وب سایت شما عکس و فایلهای پر حجم بیش تر داشته باشد باید هاست هایی با فضای بالاتر را انتخاب نمایید . شما می توانید تا جایی که فضا دارید در هاست خود فایل آپلود نمایید و اگر فضا کم آوردید به شرکت مربوطه می توانید مراجعه کنید و پلان خود را با پرداخت هزینه ی مشخص شده به پلان های بالاتر ارتقا دهید .
پهنای باند ( Data Transfer ):
پهنای باند که به آن ترافیک ماهیانه نیز گفته میشود میزان تبادل اطلاعات با کامپیوتر میزبان را مشخص میکند . به این معنی که میزان مجموع حجم فایلهای دریافت شده یا ارسال شده به فضای اجاره شده به صورت ماهیانه مشخص میشود و نباید از آن حجم بیشتر باشد .
نکته : در نظر داشته باشد هر بار که سایت توسط یک بازدید کننده باز میشود مقداری اطلاعات و فایل بین سرور میزبان و کامپیوتر بازدید کننده تبادل میشود بنابر این تعداد بازدید از یک سایت اگر بالا باشد به نسبت نوع فایلهای استفاده شده در سایت ، میتواند حجم قابل توجهی از اطلاعات تبادل شود .
تعداد دامنههایی که امکان ایجاد آنها بر روی یک فضای اجارهای وجود دارد ، تعداد بانکهای اطلاعاتی و نوع و حجم آنها و یا نوع پست الکترونیک و تعداد آنها و چند مورد دیگر مشخص کننده کیفیت سرویسهای میزبانی و شرکتهای میزبان هستند که صاحبان سایتها براساس نیاز خود انتخاب میکنند.
سایت های معرفی شده در زیر ، از بهترین وب هاستینگ های ثبت و اجاره هاست و دامنه در ایران هستند و از لحاظ سرعت ، امنیت و کیفیت در سطح بالایی قرار دارند . جهت ثبت دامنه ir و یا سایر دامنه های دلخواه خود با کمترین هزینه می توانید به سایتهای زیر مراجعه نمایید ( بر روی تصاویر زیر کلیک کنید ) :
ثبت و اجاره دامنه و هاست :
اجاره هاست رایگان ( 20 گیگابایت ) :